AluFair

Proje

Aedas, DESAN için kelebek şeklindeki genel merkezi kavramsallaştırıyor

Aedas, DESAN için kelebek şeklindeki genel merkezi kavramsallaştırıyor

Kasabanın ana yeşil aksını birbirine bağlayan, kuzeydeki Smart Gate’e ve güneydeki peyzaj parkına bakan, Binjiang IoT kasabası, Hangzhou, Çin'deki yeni DESAN genel merkezinin tasarımı Aedas tarafından açıklandı.
Çok boyutlu bağlamı ve kurumsal ruhu benimseyen proje, alışılagelmiş kapalı yerleşim planlarından koparak ayrı bir ticari alan olarak ortaya çıkıyor. Akıllı mimari ve ekolojik yer işaretlerinin bir sentezi olan tasarım, çevredeki manzaraya uyum sağlamaya çalışıyor.
Yeşil eksene bakan U şeklinde bir podyum, sakin bir ortamı teşvik eden, yeşil alanlara bağlanan ve sosyal toplanmaları teşvik eden peyzajlı bir avlu oluşturur. Simetrik L şeklindeki kuleler, arsanın kuzeydoğu kesiminde stratejik olarak konumlandırılarak yemyeşil basamaklı teraslarla farklı bir mekansal deneyim oluşturuyor.
Doğayı, kültürü ve teknolojiyi bir araya getiren yapı formu, kanat çırpan kelebeklerden ilham alıyor. İki kule, kelebek kanatlarını andırarak avluya doğru içe doğru eğilirken, yatay olarak konumlandırılan kanatçıklar köşeleri yumuşatarak uçma hareketini temsil ediyor.
Cam paneller ve metal elemanlar, çeşitli ışık koşullarında yüzeylerdeki renk değişiminin kanatlara benzerliğini daha da vurguladığı çarpıcı bir cephe oluşturur. Avluda, cam panjurlar doğal ışığın içeri girmesine izin veriyor ve dış mekanla bir bağlantı duygusu besliyor. Akışkan çok seviyeli podyumlar, gözenekliliği arttırırken dengeli bir kütle oluşturur ve verimli bir karma kullanımlı bina ortaya çıkarır.